shadow

Turnen

Altijd al willen turnen en op zoek naar een leuke club?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bijna elke dag van de week geven wij wel ergens in Arnhem of Velp turnles aan kinderen in de basisschool leeftijd. De lessen beginnen altijd met een (speelse) warming-up. Daarna ga je met verschillende onderdelen aan de slag met de basiselementen van het turnen; koprollen, handstanden, radslagen, salto’s en nog veel meer! Ook leer je uitdagingen aangaan, elkaar helpen en kun je aan wedstrijden meedoen zoals onze jaarlijkse springwedstrijd en onderlinge wedstrijd. Daarnaast hebben we elk jaar sponsorspringen voor een aantal speciale doelen en wordt er aan het einde van het jaar een kerstvoorstelling voor ouders en familie georganiseerd. Elke laatste les in de week (de oudste kinderen) sluiten we altijd af met het samen opruimen van alle toestellen, zoals je thuis ook altijd mee helpt om je huis en je kamer op orde te houden. Iedereen helpt dus een handje mee. Dit gaat natuurlijk sneller als ouders een handje meehelpen, want sommige turntoestellen zijn best zwaar en vele handen maken licht werk!

Alle lessen worden verzorgd door lesgevers met een turnlicentie op niveau 3 (voorheen C-licentie of Verenigingsleider Gymnastiek). Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen er één of meer assistenten worden ingezet. Als er geen assistenten zijn op een bepaalde locatie, kiezen we ervoor het aantal deelnemers beperkt te houden tot 15-16 kinderen per groep. Bij meer aanmeldingen dan beschikbare plekken, hanteren we een wachtlijst.

In Arnhem-Zuid kun je turnen in Rijkerswoerd (Kempenaersingel) en op de Schuytgraaf (Bredeschool de Salamander, Meikers). In Arnhem-Noord kun je turnen op de Hoogkamp (Witsenstraat) en in Angerenstein (Bernhardlaan). Je kunt ook bij ons turnen in Velp-Noord (Jan Luijkenlaan), dus altijd wel ergens bij jou in de buurt!

Door de Corona-crisis zullen wij voorlopig geen lessen meer verzorgen in de gebruikelijke accommodatie totdat het risico van verspreiding voldoende is afgenomen. Hierin volgen wij de richtlijnen en aanbevelingen vanuit het RIVM, vanuit de gemeente en vanuit de (landelijke) overheid, wat kan betekenen dat het allemaal ook langer kan gaan duren.

Om onze turnleerlingen toch wat leuks te bieden hebben onze lesgevers een challenge bedacht: Elke week krijgt elke leerling (waarvan wij contactgegevens hebben) een blad met oefeningen en een challenge thuisgestuurd (per mail). Deze oefeningen zijn onderverdeeld in niveaus zodat iedereen op haar/zijn eigen niveau kan oefenen. Alle oefeningen en challenges kunnen thuis of buiten om het huis heen gedaan worden.

Voor elke oefeningen kunnen er punten verdiend worden en elke week is er ook een leuke prijs te verdienen voor de leerlingen die meedoen ! Uiteraard is het niet verplicht om mee te doen maar het is een leuke manier om toch met turnen bezig te zijn en om sterk/lenig te blijven.

Hiervoor hebben wij een YouTube kanaal en een aparte website opgericht, samen met ACGV. Hierop zullen filmpjes geplaatst worden, om elkaar te inspireren en thuis lekker door te trainen. Je kan er voor kiezen, dit kanaal alleen te bekijken voor inspiratie, maar heb je zelf een leuk filmpje, van hoe jij thuis aan het trainen bent, en wil je deze graag delen met anderen? Mail deze dan naar turnenarnhem@gmail.com. Deze zal dan op ons YouTube kanaal worden geplaatst. Het YouTube kanaal is privé, dus alleen leden die op onderstaande link klikken, zullen de inhoud kunnen bekijken.

website: turnenarnhem.nl

Youtube: https://tinyurl.com/wd3hknz

Instagram:  turnenarnhem

Mailadres voor het insturen van de punten: turnenarnhem@gmail.com

Daarnaast zal er elke week een winnaar bekend worden gemaakt, voor het origineelste filmpje. Deze wint een paar sokken met daarop de tekst: #thuisturnen We hopen heel veel reacties te krijgen !!

Turnen in VelpTurnen is leukTurnen doe je samenOndersteboven van het turnen

Geïnteresseerd? Download dan het machtigingsformulier en doe een keertje gratis mee.