shadow

GymKids

GymKids lessen zijn peutergymlessen die worden gegeven aan de peuters van VVE-peuterspeelzalen in de Gemeente Arnhem en Rheden. De peuters krijgen één keer per week 45 minuten les in kleine groepjes onder begeleiding van een GymKidsdocent. Tijdens de lessen maken de peuters op een speelse wijze kennis met alle beweeggebieden in combinatie met taal, ze ervaren hoe leuk het is om te bewegen en ze worden uitgedaagd om te groeien en zich te ontwikkelen. Tijdens de lessen worden er verschillende werk-spelvormen en gevarieerde materialen gebruikt. Bewegend leren, waarbij het beweegplezier voorop staat! 

GymKids is gericht op peuters, waarbij ook rekening gehouden wordt met eventuele ontwikkelingsachterstanden. Dit kan een achterstand zijn op het gebied van taal, motorische ontwikkeling en/of sociaal emotionele ontwikkeling. 

Wij verzorgen de GymKids lessen op de VVE-intensieve locaties van de SKAR, Twins en Partou in Arnhem. Sinds september 2020 geven we ook GymKids op alle VVE-locaties van Puck & Co en KSH Boomgaard in de Gemeente Rheden.  GymKids wordt inmiddels erkend binnen het raamwerk van VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) en gezien als bouwsteen voor een geslaagde VVE-aanpak. In samenwerking met Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR), ambtenaren van de gemeenten Arnhem en Rheden en Stichting PAS (Primair onderwijs Arnhem in Samenwerking) is het aanbod in de loop der jaren geprofessionaliseerd:

  •  Zo zijn de GymKids lessen bijvoorbeeld gekoppeld aan LOGO 3000. Dit is een hulpmiddel dat op veel peuterspeelzalen en kinderdagverblijven wordt ingezet om kinderen zich de basiswoorden van onze taal eigen te maken. Concreet betekent dit dat, tijdens de GymKids lessen, een selectie van (gym)woorden vanuit LOGO 3000 (of andere algemene begrippen of woorden van een thema) worden herhaald. Daarnaast worden de woorden tastbaar gemaakt door ze op een creatieve manier te koppelen aan materialen, liedjes en activiteiten die in de lessen centraal staan.
  • Daarnaast wordt als onderdeel van het aanbod tweemaal per jaar de motorische vaardigheden van de peuters in kaart gebracht. De observaties dienen als uitgangspunt voor de inhoud van onze lessen, zodat deze goed aansluiten op de specifieke motorische behoeften van de peuters, en maakt het mogelijk om vroegtijdig te signaleren en interventies te onderbouwen.
  • Ook worden ouders twee keer per jaar uitgenodigd om actief met hun peuter mee te doen met een GymKidsles! Tijdens deze ouder-kind workshops worden er voorbeelden gegeven van spelletjes die ze samen met hun kinderen kunnen doen en laten ze vooral het beweegplezier ervaren! Zo proberen we ouders bewust te maken van het belang van bewegen en de ouderparticipatie bij de motorische ontwikkeling van de peuters te stimuleren.

Vacature lesgever GymKids

We zijn op zoek naar een enthousiaste GymKids docent om ons team te versterken! 

  • Vanaf 19 augustus 2024 hebben we momenteel nog 2 tot 12 uren beschikbaar op verschillende VVE-peuterwerklocaties in de Gemeente Arnhem en Gemeente Rheden

GymKids lessen zijn peutergymlessen die we geven aan de peuters van VVE-peuterspeelzalen in de Gemeente Arnhem en Rheden. Als lesgever GymKids bij Stichting Gym & Turnen Arnhem help je kinderen met een ontwikkelings- achterstand op speelse wijze kennismaken met de grondvormen van bewegen in combinatie met taal. Je laat ze ervaren hoe leuk het is om te bewegen en je daagt hen uit om te groeien en te ontwikkelen. Je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen groepen, de contact met de locaties en de invulling van je lessen. NB:

Wat bieden wij:

– Het aantal uren wordt in overleg vastgesteld en kan variëren van 2 tot 12 uur per docent. GymKids blijft uitbreiden dus dat biedt veel mogelijkheden.

– Ook bij Seniorengym en Turnen hebben we vacatures staan dus combineren is mogelijk!

– Marktconform salaris, uitzicht op een vaste aanstelling inclusief arbeidsvoorwaardenregeling, doorbetaling bij ziekte, vakantiegeld, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw

– We maken je wegwijs binnen de organisatie (dus niet alleen qua lesgeven, maar ook met waar je wat kunt vinden, bij wie je moet zijn voor wat en wat we verder van je verwachten). En verder helpen we je op gang helpen met starten als lesgever

– Een uitdagende en afwisselende baan binnen een soepel lopende organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit

– Een kans om een bijdrage te leveren aan het behalen van maatschappelijke doelen

Functie-eisen

– Geldig VOG

– ALO/ CALO, Sport & Bewegen opleidingen MBO, andere sport/beweegopleidingen/cursussen, Nijntje Beweegdiploma, pedagogisch medewerker, Pabo of ervaring in het geven van (gym)lessen aan of werken met jonge kinderen.

Is lesgeven je passie en werk je graag met jonge kinderen? Dan ben jij wellicht degene die wij zoeken! Meer informatie vind je op de website van stichting Gym & Turnen Arnhem. GymKids – Gym en Turnen Arnhem

Je kunt solliciteren door jouw CV en sollicitatiebrief te richten aan f_huibers@hotmail.com

Voorvertoning van afbeelding