shadow

GymKids

GymKids richt zich primair op peuters met een ontwikkelingsachterstand. Dit kan een achterstand zijn op het gebied van taal, motorische ontwikkeling en/of sociaal emotionele ontwikkeling. In samenwerking met Stichting Peuterspeelzalen Arnhem (SPA), Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR), ambtenaren van de gemeente en Stichting PAS (Primair onderwijs Arnhem in Samenwerking) is het aanbod in de loop der jaren geprofessionaliseerd. Zo zijn de GymKids lessen gekoppeld aan LOGO 3000. Dit is een hulpmiddel wat op alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven wordt ingezet om kinderen zich de basiswoorden van onze taal eigen te maken. Concreet betekent dit dat, tijdens de GymKids lessen, een selectie van (gym)woorden vanuit LOGO 3000 worden herhaald. Daarnaast worden de woorden tastbaar gemaakt door ze te koppelen aan materialen en activiteiten die in de lessen centraal staan. GymKids wordt inmiddels erkend binnen het raamwerk van VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) en gezien als bouwsteen voor een geslaagde VVE-aanpak.

Wij verzorgen de GymKids lessen op de VVE-locaties van de SKAR, Twins en Partou in Arnhem. Sinds september 2020 zijn we ook in de Gemeente Rheden begonnen op alle VVE-locaties van Puck & Co, KSH Boomgaard en kinderopvang Boeiend.

De peuters krijgen één keer per week les van een gecertificeerde gymdocent. Beweegplezier staat hierin voorop. Daarnaast staan tijdens de GymKids lessen de volgende doelen centraal:

1. Het trainen van de coördinatieve basiseigenschappen van het jonge kind c.q. motorische ontwikkeling en het monitoren van de ontwikkeling m.b.v. het OVM (Ontwikkelings Volg Model)
2. Taalontwikkeling; oefenen van woorden, getallen & kleuren aansluitend aan LOGO 3000
3. Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de zintuigen van het jonge kind
4. Een positieve bijdrage leveren aan de mentale ontwikkeling van het jonge kind
5. Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van eigen grenzen
6. Een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid
7. Signaleren & begeleiden van motorische ‘problemen’ en indien nodig doorverwijzen naar een specialist

Vacature lesgever GymKids

We zijn op zoek naar een enthousiaste GymKids docent om ons team te versterken!

  • Per direct zoeken we iemand voor 2 uur op een ochtend bij peuterspeelzaal Bambi in Elderveld in Arnhem! Een leuke locatie waarbij ook de peuters van AZC Elderveld komen
  • Er komen op korte termijn waarschijnlijk een aantal GymKidslessen beschikbaar in Arnhem dus dit biedt veel mogelijkheden!
  • Ook bij Seniorengym en Turnen hebben we vacatures staan dus combineren is mogelijk!

Als lesgever GymKids bij Stichting Gym&Turnen Arnhem help je kinderen met een ontwikkelingsachterstand op speelse wijze kennismaken met de grondvormen van bewegen in combinatie met taal, laat je ze ervaren hoe leuk het is om te  bewegen en daag je hen uit om te groeien en te ontwikkelen. Je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen groepen, de contacten met de ouders en de invulling van je lessen. Bij de Stichting is veel kennis en ervaring aanwezig, maar nieuwe frisse ideeën en inzichten zijn altijd welkom. Er is dus veel ruimte voor eigen inbreng. Ervaren lesgevers begeleiden en coachen jongere collega’s in het team.

Is lesgeven je passie en werk je graag met kinderen? Als je dan de ALO/ CALO of CIOS Sport & Bewegen niveau 4 of de Pabo hebt afgerond, beschikt over een VOG en je hebt aantoonbaar ervaring in het geven van gymlessen aan kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar, dan ben jij wellicht degene die wij zoeken. Je kunt solliciteren door jouw CV en sollicitatiebrief te richten aan onze operationeel manager