shadow

GymFit Sport en Spel

Sport&Spel

GymFit Sport&Spel is geïnspireerd door het Groningen Actief Leefmodel (GALM) en richt zich op het bevorderen van fysieke fitheid. Het gaat hierbij om het verbeteren van eigenschappen als uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid (bekken en schoudergordel), reactiesnelheid en oog-handcoördinatie. Dit wordt gedaan door te bewegen op muziek, spierversterkende (grond)oefeningen en wekelijks variërende sport- en spelvormen. De spelregels en het materiaal worden aangepast aan het niveau binnen de groep. De primaire doelgroep voor dit actieve aanbod zijn dames en heren tussen de 55 en 65 jaar, maar menig deelnemer is inmiddels ouder.

GymFit Sport&Spel biedt wat geen sportschool kan bieden: niet in je eentje oefeningen doen op een apparaat, maar gezellig samen sporten in een groep, elkaar uitdagen, wisselende sport en spelvormen en tegelijkertijd fit en soepel blijven. En dit alles onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever en in een echte gymzaal. Na afloop van de lessen, drinken we samen een kopje koffie. Wie wil er nu niet op zo’n manier ouder worden? We zitten op maandagochtend in Rijkerswoerd en op donderdagavond in Malburgen-West en in Presikhaaf.

Lijkt het u leuk om weer te gaan sporten en deel uit te maken van een gezellige groep? Aarzel dan niet en meldt u zich aan via het machtigingsformulier wat u hier kunt downloaden. De eerste keer meedoen is gratis!

Als gevolg van de Corona-crisis zullen wij voorlopig geen lessen meer verzorgen in de gebruikelijke accommodatie totdat het risico van verspreiding voldoende is afgenomen. Hierin volgen wij de richtlijnen en aanbevelingen vanuit het RIVM, vanuit de gemeente en vanuit de (landelijke) overheid, wat kan betekenen dat het allemaal ook langer kan gaan duren.

Onze GymFit deelnemers willen wij zoveel mogelijk stimuleren om vooral in beweging te blijven door iedere dag even een stukje te gaan wandelen en mee te doen met Nederland in Beweging.

Ook zijn wij bezig met een nieuwe (extra dikke) editie van het GymFit Magazine, waarin we ook wat beweegtips zullen opnemen. Via het GymFit Magazine zullen wij u verder informeren over onze plannen en ontwikkelingen.