shadow

GymFit Sport & Spel

Sport & Spel

GymFit Sport & Spel is geïnspireerd op het Groningen Actief Leef Model (GALM) en richten zich op het bevorderen van fysieke fitheid. Het gaat hierbij om het verbeteren van eigenschappen als uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid (bekken en schoudergordel), reactiesnelheid en oog-handcoördinatie. Dit wordt gedaan door te bewegen op muziek, spierversterkende (grond)oefeningen en wekelijks variërende sport- en spelvormen. De spelregels en het materiaal worden aangepast aan het niveau binnen de groep. De primaire doelgroep voor dit actieve aanbod zijn dames en heren tussen de 60 en 80 jaar, maar menig deelnemer is inmiddels ouder.

GymFit Sport & Spel biedt wat geen sportschool kan bieden: niet in je eentje oefeningen doen op een apparaat, maar gezellig samen sporten in een groep, elkaar uitdagen, wisselende sport en spelvormen en tegelijkertijd fit en soepel blijven. En dit alles onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever en in een echte gymzaal. Na afloop van de lessen, drinken we samen een kopje koffie. Wie wil er nu niet op zo’n manier ouder worden? We zitten op donderdagavond in Malburgen-West (gymzaal van MFC de SPIL) en op vrijdagochtend in Presikhaaf (gymzaal van MFC Presikhaven).

Lijkt het u leuk om weer te gaan sporten en deel uit te maken van een gezellige groep? De eerste twee lessen zijn gratis. Daarna kunt u gebruikmaken van een abonnement (€21,00 per maand, we incasseren niet in juli en augustus).  Heeft u een vraag of wilt u een keer meedoen? Dan kunt u contact opnemen met onze Operationeel Manager Ellen Leidekker via 06-23928880. Een appje sturen kan ook natuurlijk.

Onze GymFit deelnemers willen wij zoveel mogelijk stimuleren om vooral in beweging te blijven door iedere dag even een stukje te gaan wandelen en mee te doen met Nederland in Beweging.

Ook geven wij een aantal malen per jaar een editie van het GymFit Magazine uit, waarin we ook altijd beweegtips opnemen. Via het GymFit Magazine informeren wij u verder over onze plannen en ontwikkelingen.