shadow

GymFit MBvO – Meer Bewegen voor Ouderen

Voelt u zich soms wat stram of onzeker en bent u toe aan wat gezelschap?

GymFit MBvO (meer bewegen voor ouderen) is er voor zowel dames als heren in de leeftijd 60 jaar en ouder. Bij deze lessen ligt het accent op bewegen op muziek in combinatie met spierversterkende en conditionele oefeningen. Ook is er speciale aandacht voor het evenwichten de soepelheid en worden er soms concentratie en geheugenoefeningen gedaan. Dit alles gebeurt naast of vanuit de stoel. Mocht u dus wat minder mobiel zijn, dan kunt u toch deze les volgen. Gezelligheid en het meedoen op eigen tempo staan vanzelfsprekend tijdens de lessen centraal. Het laatste kwartier van de les wordt er gezellig koffie gedronken.

Als gevolg van de Corona-crisis zullen wij voorlopig geen lessen meer verzorgen in de gebruikelijke accommodatie totdat het risico van verspreiding voldoende is afgenomen. Hierin volgen wij de richtlijnen en aanbevelingen vanuit het RIVM, vanuit de gemeente en vanuit de (landelijke) overheid, wat kan betekenen dat het allemaal ook langer kan gaan duren.

Onze GymFit deelnemers willen wij zoveel mogelijk stimuleren om vooral in beweging te blijven door iedere dag even een stukje te gaan wandelen en mee te doen met Nederland in Beweging.

Ook zijn wij bezig met een nieuwe (extra dikke) editie van het GymFit Magazine, waarin we ook wat beweegtips zullen opnemen. Via het GymFit Magazine zullen wij u verder informeren over onze plannen en ontwikkelingen.

SAM_5180GymFit MBvO   SAM_5181SAM_5216

We verzorgen onze lessen in SWOA steunpunten, woonzorgcentra en buurtcentra in de volgende wijken van Arnhem: ‘t Craneveer/Altevelt, Angerenstein, Burgemeesterskwartier, Elderveld (meerdere locaties), Geitenkamp, Presikhaaf (meerdere locaties), Schaarsbergen, Spijkerkwartier en Vredenburg.

Bent u geïnteresseerd en wilt u eens een keertje langskomen? Onze lesroosters wijzen u de weg. U kunt uiteraard ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.