shadow

Freerunning

Lazy Vault, Double Kong, Catleap, Gainer, Speedstep, Sideflip, Frontflip, Speedvault, Backflip…

Freerunning stamt oorspronkelijk af van de “methode naturelle”, die in Frankrijk door marineofficier Georges Hébert was ontwikkeld tijdens de Vietnamoorlog (1955-1975).  Rond 1990 waren de eerste beoefenaars David Belle (de zoon van één van Héberts rekruten, die ook een turnachtergrond had) en Sébastien Foucane, welke zich lieten inspireren door deze “methode naturelle” en verder door de films van Bruce Lee en Jackie Chan.

Werd de discipline oorspronkelijk voornamelijk buiten beoefend, waarbij de natuurlijke obstakels bedwongen werden. is de sport de laatste decennia ook verder ontwikkeld in gymzalen, waarbij objecten werden gecreëerd met toestellen en waarbij valmatten en airtracks worden gebruikt om sierlijke technieken op een veilige manier aan te leren. Dat is dan ook de manier zoals je bij ons leert freerunnen.

Bij freerunning ligt de focus op de uitvoering, zoals een mooie salto van het muurtje af of een hurksprong over een trapleuning. Dit alles oefenen we in een gymzaal onder professionele begeleiding van Erik Wopereis (docent freerunning sinds 2010). Wij adviseren om een lange sportbroek en sportschoenen te dragen.

Geïnteresseerd en ouder dan 8 jaar? Download dan het machtigingsformulier en doe een keertje gratis mee.