shadow

Doneeractie – Doen!

Het broertje van één van onze turnsters, Lucas (bijna 7 jaar), lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte Duchenne Spierdystrofie, waardoor lopen nu al steeds moeilijker gaat. Duchenne heeft een grote impact op het leven van Lucas en zijn familie. 

Reeds op 4-jarige leeftijd werd de mobiliteit van Lucas al beperkt door afbraak van zijn spieren. Inmiddels is de familie moeten verhuizen naar een huis met de mogelijkheid tot een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Traplopen is nu nog moeilijk, maar binnen afzienbare tijd onmogelijk. De verhuizing en verbouwing die nodig was voor Lucas heeft grote financiële gevolgen gehad voor de familie. 

Nu is Lucas 7 jaar en wordt het lopen steeds moeilijker. Om zijn mobiliteit te behouden is Lucas aangewezen op het gebruik van een aangepaste rolstoel. De rolstoel is echter groter en zwaarder dan een normale rolstoel waardoor deze rolstoel niet meer in de auto van de familie past. Om Lucas toch mobiel te houden, hem naar school en naar zijn ziekenhuisbezoeken te brengen, is een rolstoelbus nodig. Helaas is de financiële ruimte van de familie niet meer toereikend na alle kosten die bij de verhuizing zijn gemaakt. 

Door gebruik te maken van deze link kunt u bijdragen aan aangepaste rolstoel bus. Helpt u ook?