shadow

De Stilte verbroken

Op 1 juli 2021 is een kleine delegatie van onze Stichting en van ACGV (Milos Bunda (voorzitter van beide organisaties), Ellen Leidekker (manager Turnen bij beide organisaties) en Ellen Goossens (vertrouwenspersoon bij onze Stichting)) bij een bijeenkomst geweest over een Veilig Sport Klimaat, waar initiatiefnemer van De Stilte VerbrokenRenald Majoor op indrukwekkende wijze zijn verhaal deed over grensoverschrijdend gedrag in de sport, en daarna ook oud-topturnsters Danila Koster en Renske Endel hun ervaringen deelden.

De avond werd omkleed door dansvoorstellingen uitgevoerd door Studio 26 en Rijn IJssel college, waarin op intense wijze de gevoelens en emoties van slachtoffers werd vormgegeven.

De verhalen hadden voor ons extra betekenis en impact, omdat wij zelf, in de tijd van AAC 1899 Gymnastiek (in 2013), al een keer als bestuur hebben ingegrepen in de manier van lesgeven die we toen al niet pedagogisch verantwoord vonden. Het heeft toen geleid tot het ontslag van een hoofdtrainer en het opstellen van onze beleidsverklaring pedagogisch klimaat, die vandaag de dag door al onze lesgevers nog steeds wordt nageleefd.

Tijdens de avond bleek dat 90% van de gevallen nooit worden gemeld! Wij steunen de organisatie van Renold Majoor dan ook van harte.